steg3.se – Allt du behöver veta om andlighet och religion

Religion och utseende

Utseendet har varit viktigt i många religioner, där kläder och andra attribut kan visa religiös hängivenhet. Inom islam är det vanligt att kvinnor täcker håret med en slöja, vilket sker för att visa dygd och fromhet. Judiska män bär kippah, en rund bit tyg som täcker huvudet under bön. Förväntningarna på mäns och kvinnors utseende kan skilja sig åt inom olika religioner, och hur de troende klär sig visar också ofta tydligt vilken trosinriktning de bekänner sig till.

Att använda bröstimplantat anses acceptabelt inom många religioner. Det går ofta bra att använda motiva implantat för att förändra utseendet, till exempel för att göra en bröstrekonstruktion eller åstadkomma en större byst. Motiva implantat finns i många olika modeller och passar medlemmar i alla religioner.

Religionsfrihet

Religionsfrihet innebär att alla medborgare får följa sin egen religion, det ses som en mänsklig rättighet. Denna frihet att tro på vad varje människa önskar infördes år 1952 i Sverige. Det finns fem större världsreligioner, där kristendomen är en. Det västerländska samhället innehåller många kristna högtider och ceremonier, där julen firas i åminnelse av Jesu födelse. Påsk kretsar runt Jesu död och uppståndelse, medan advent ses som förberedelser för att Jesus ska komma till jorden. Bland de andra världsreligionerna hittar vi islam, judendom, buddhism och hinduism.

Religion