steg3.se – Allt du behöver veta om andlighet och religion

Inred enligt feng shui

Feng shui är en filosofi som handlar om att balansera energi för att uppnå harmoni. Då feng står för vind och shui för vatten pratar man ofta om energi, flöde och rörelse när det gäller inredning enligt feng shui. Och om de olika verktygen där yin och yang nog är det mest kända.

Samspel, balans och flöde

Många som väljer att inreda enligt feng shui upplever att de får bättre harmoni och mer balans i hemmet. Därför är det vanligt att inreda sovrummet med fokus på de fem elementen, bagua och yin och yang.

De fem elementen

De fem elementen innefattar eld, vatten, jord, trä och metall. Därmed kan du med fördel kombinera grå och vit väggfärg för att skapa lugn och balans. När det gäller bagua motsvarar dess olika delar saker som finns omkring oss, såsom kärlek, karriär och hälsa. Delar som med fördel kan lyftas fram med hjälp av tapeter och väggfärg, och gärna då i nyanser som signalerar värme, styrka och framgång.

Baguan

Det bästa är att använda sig av baguan för att ta reda på hur du ska möblera utifrån given planlösning. Främst handlar det om att rensa bort allt överflöd och endast spara eller ge bort sådant som ger energi, vilket vi tipsar om här i syfte att göra mer plats åt det andliga och spirituella.

Yin och yang

Till sist har vi yin och yang; två motpoler som helst ska samspela, vilket uppnås genom att kombinera mörkt med ljust, kallt med varmt och starkt med svagt. Här är det viktigt att välja väggfärger som går ton i ton, helst i sobra färger som grönt, blått eller beige, for att skapa en lugn och harmonisk känsla.